Početna Off 47 pregleda

I dalje ništa od ručnog prijenosa brzina u Ferrariju

Ferrari ne želi ručni prijenos brzina
Vidi galeriju 1/3
I dalje ništa od ručnog prijenosa brzina u Ferrariju I dalje ništa od ručnog prijenosa brzina u Ferrariju I dalje ništa od ručnog prijenosa brzina u Ferrariju

Neki proizvođači kao što su Porsche i Ford i dalje nude ručni prijenos za svoje modele visokih performansi, ali Ferrari kaže da neće vraćati tradicionalni prijenos...

Dok je izlagao na sajmu u Parizu, direktor tehnološkog sektora u Ferrariju, Michael Hugo Leiters, potvrdio je da tvrtka neće ubacivati ručne prijenose, već se kompletno okreće automaticima s duplom spojkom, zbog performansi. 

Ferrari ne želi ručni prijenos brzina | Author: Ferrari foto: Ferrari

'Ferrari je dizajn, performanse i umjetničko djelo tehnologije. Nema ručnog prijenosa koji se može nositi s ovim performansama i zbog toga smo odlučili zadržati prijenos s duplom spojkom', rekao je Leiters.

Ferrari ne želi ručni prijenos brzina | Author: Ferrari foto: Ferrari

Konačni model Ferrarija s ručnim prijenosom bila je prva generacija modela California, ali manje od pet primjeraka isporučeno je s tom postavkom. Jedan od njih je u Ferrarijevom muzeju. Ferrari nije jedina tvrtka koja će u potpunosti ukloniti ručni prijenos. Lamborghini je uradio isto s modelom Huracan, a prije lansiranja modela 911 R, Porsche je također bio na tom putu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.