Početna Off 15 pregleda

I Maserati se okreće električnim vozilima: Neće biti Teslin rival

Maserati
Vidi galeriju 1/3
I Maserati se okreće električnim vozilima: Neće biti Teslin rival I Maserati se okreće električnim vozilima: Neće biti Teslin rival I Maserati se okreće električnim vozilima: Neće biti Teslin rival

Maserati je potvrdio da će njihovo prvo električno vozilo biti drugačije od svega ostalog na tržištu

Roberto Fedeli, inženjer tvrtke, potvrdio je da talijanska marka radi na razvoju električnog vozila i da neće pratiti trend, odnosno biti rival Tesli.

- Bit ćemo posljednji s električnim vozilom, pa moramo doći na tržište s nečim novim, potpuno drugačijim. Biti rival Tesli vjerojatno nije dobra ideja. Ne mislim da je Tesla najbolji proizvod na tržištu. Kvaliteta njihovih proizvoda je na razini njemačkog OEM-a iz sedamdesetih godina.

Maserati | Author: Maserati foto: Maserati

Fedeli je dobio naredbu od direktora FCA grupe, Sergija Marchionneja, da napravi EV Maserati što prije te je rekao je da je jedan od najvećih izazova napraviti ovaj automobil onako kako sam brend to zahtijeva.

Roberto Fedeli | Author: Auto start foto: Auto start

- U električnim vozilima osjećate mnogo težine, više nego bilo što drugo. Okretni moment i snaga su zanimljivi na par sekundi, a onda težina uzima svoj danak i ne dopušta vam da uživate u automobilu na normalnom putu. To nije u skladu s našim brendom i moramo to riješiti, zaključio je Fedeli.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.