Početna Off 16 pregleda

Ima i toga! Šveđanin na radu u ruskoj Ladi

BO ANDERSON U LADI
Vidi galeriju 1/4
Ima i toga! Šveđanin na radu u ruskoj Ladi Ima i toga! Šveđanin na radu u ruskoj Ladi Ima i toga! Šveđanin na radu u ruskoj Ladi Ima i toga! Šveđanin na radu u ruskoj Ladi

Ruski automobilski div Avtovaz, poznatiji kao Lada, ima prvog stranog direktora u povijesti. Šveđanin Bo Anderson, bivši visoki manager General Motorsa, postao je prvi čovjek Lade i prvi stranac na toj poziciji

Šveđanin Bo Anderson, bivši visoki manager General Motorsa, postao je prvi čovjek Lade i prvi stranac na toj poziciji. Nimalo čudno, jer ruski Avtovaz poznatiji kao Lada u većinskom je vlasništvu Renault-Nissan alijanse. Vlasnici na taj način šalju poruku ne samo Rusima, već i globalnom tržištu. Avtovaz se namjerava pretvoriti iz lokalnog u globalnog igrača. Današnji kapacitet od 2400 vozila dbevno (600.000 godišnje) pod vodstvom Andersona do 2016. trebalo bi se povećati i na 3000 vozila dnevno.

Trenutno je pozicija Lade ugrožena i na domaćem tržištu, ne samo od europske, već i kineske konkurencije. S budućim modelima koji će dijeliti tehnologiju Renaulta i Nissana, Lada se namjerava povratiti na tržište zapadne Europe. Jedan od ključnih promjena u Ladi trebalo bi biti i uvođenje trogodišnjeg jamstva.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.