Početna Off 530 pregleda

McLaren Senna od pola milijuna Lego kockica

FOTO: Lego

Gradnja superautomobila od Lego kockica u mjerilu 1 : 1 postala je trend i već smo vidjeli nekoliko uradaka na sličnu temu, a ovaj je najnoviji i malo drugačiji

Author: Lego foto: Lego

Ovaj McLaren Senna doduše nije izrađen od Lego kockica do zadnjeg detalja. Vozač se može smjestiti u pravo sjedalo, igrati se pravim volanom, pritisnuti gumb za start i pritisnuti pravu papučicu gasa te čuti pravi zvuk motora V8, koji dolazi iz zvučnika.

Author: Lego foto: Lego

Sastavljalo ga je 30 ljudi, a trebalo im je 2735 sati i 467.854 Lego kockica. Dizajn i razvoj te izrada ojačana okvira iziskivali su još pozamašan broj radnih sati. Usporedbe radi, za sastavljanje pravog Senne treba 300 sati u McLarenovoj tvornici.

Author: Lego foto: Lego

Nemojte misliti kako ovaj Lego automobil možete rastaviti pa sklopiti neku drugu kreaciju. Kockice su zalijepljene da bi cijeli automobil bio što čvršći. Svaki sklop može podnijeti 50 kilograma vertikalnog opterećenja, u slučaju da se neko dijete poželi popeti na njega. Iako su naplatci i gume pravi McLaren i Pirelli proizvodi, diskovi i kočnice su Lego.

Author: Lego foto: Lego

Od gotovo pola milijuna kockica, dizajner Lubor Zelinka, koji stoji i iza kreacije Bugatti Chirona od Lego kockica u prirodnoj veličini, morao je izraditi 20.000 posebnih primjeraka za ovaj projekt. Samo vrata automobila teže 70 kilograma svaka, a cijeli McLaren Senna Lego težak je 1700 kilograma, što ga čini najtežim McLarenom ikada.

Author: Lego foto: Lego

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.