Početna Off 116 pregleda

Kazunori Yamauchi: Tvorac Gran Turisma, čovjek koji snove pretvara u stvarnost

1
Vidi galeriju 1/5
Kazunori Yamauchi: Tvorac Gran Turisma, čovjek koji snove pretvara u stvarnost Kazunori Yamauchi: Tvorac Gran Turisma, čovjek koji snove pretvara u stvarnost Kazunori Yamauchi: Tvorac Gran Turisma, čovjek koji snove pretvara u stvarnost Kazunori Yamauchi: Tvorac Gran Turisma, čovjek koji snove pretvara u stvarnost Kazunori Yamauchi: Tvorac Gran Turisma, čovjek koji snove pretvara u stvarnost

Japanac Kazunori Yamauchi najpoznatiji je po stvaranju Gran Turisma, igre za Playstation, no njegova uključenost u autoindustriju seže daleko dublje...

Za njegove se usluge otimaju brojni proizvođači, osmislio je i višenamjenski zaslon u Nissanu GT-R, a u suradnji s Red Bullom napravio je konceptni AM-RB 001 koji danas postoji kao pravi automobil Aston Martin. Tvrtka Polyphony Digital surađivala je u premijernome lansiranju Toyote FT-86, a i Chevrolet Corvette C7 prvo svjetlo dana ugledao je putem Gran Turisma.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Iz dana u dan njegova se važnost povećava u tome spoju virtualnog i stvarnog svijeta. S obzirom na sve češće virtualne prezentacije modela i sve zastupljenije digitalne medije Japancu predviđaju još veću važnost i upletenost u dizajn i predstavljanje "nadolazećih" auta. 

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva 1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.