Početna Off 7803 pregleda

Kredom prepravili raskrižje radi vlastite sigurnosti

1
Vidi galeriju 1/5
Kredom prepravili raskrižje radi vlastite sigurnosti Kredom prepravili raskrižje radi vlastite sigurnosti Kredom prepravili raskrižje radi vlastite sigurnosti Kredom prepravili raskrižje radi vlastite sigurnosti Kredom prepravili raskrižje radi vlastite sigurnosti

Stanovnici su preuzeli stvar u svoje ruke, a nakon prepravljanja raskrižja promet se odmah normalizirao

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Na jednome "T" raskrižju u Torontu dogodilo se nešto neuobičajeno - izvedeno je s viškom asfaltiranoga prostora, a često se koristi kao alternativa obližnjim zagušenim raskrižjima za gužvi. Iako su postavljeni odgovarajući znakovi, zbog viška prostora neki vozači koriste se situacijom i ne staju kada bi trebali.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Situacija je postala opasna pa su lokalni stanovnici uzeli stvar u svoje ruke. Kredom i lišćem redizajnirali su raskrižje. Stanovnici kažu kako se promet trenutno normalizirao, a na fotografijama možemo vidjeti kako stvari stoje prije i poslije i kakve će biti u budućnosti, ako inicijativu prihvate lokalna vlast. Pri iscrtavanju koristili su mjere koje su"snimili" na obližnjim lokalnim cestama pa su vertikalna signalizacija i širina prometnih traka u njihovoj režiji izvedeni s tim u skladu.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Višak prostora je185 kvadratnih metara, koji prema njihovoj zamisli u budućnosti može biti iskorišten, naprimjer, za sadnju ukrasnoga bilja ili trave. O ovome projektu lokalci sada pregovaraju s lokalnim vlastima, iako su pomalo skeptični zbog birokracije koja je uvijek i svugdje glavni problem.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.