Početna Off 68 pregleda

Mazda objavila odlične podatke o prodaji u Europi

Mazda CX-3
Vidi galeriju 1/4
Mazda objavila odlične podatke o prodaji u Europi Mazda objavila odlične podatke o prodaji u Europi Mazda objavila odlične podatke o prodaji u Europi Mazda objavila odlične podatke o prodaji u Europi

Već četvrtu godinu zaredom Mazda bilježi dvoznamenkasti rast prodaje na Starom kontinentu

Tijekom 2016. godine japanski proizvođač je prodao skoro 240.000 vozila, što je rast od 12% u odnosu na 2015. godinu. Ovim rezultatom Mazda drži udio u tržištu automobila od 1,5%.

Mazda CX-5 | Author: Mazda foto: Mazda

U skladu sa SUV trendom, najprodavaniji Mazdini automobili u Europi bili su CX-5 i CX-3. Manji od dva spomenuta SUV-a je uz Mazdu MX-5 zabilježio više nego dvostruki rast prodaje u odnosu na rezultate iz 2015. godine. 

Mazda MX-5 | Author: Mazda foto: Mazda

Najveći rast prodaje Mazda je imala u Portugalu, nevjerojatnih 80%, potom u Italiji 53%, Irskoj 35%, Belgiji 26%, dok je rast od oko 20 posto zabilježen u Češkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Finskoj i Francuskoj. Jednoznamenkasti rast prodaje (9%) bio je u Njemačkoj.

Mazda 6 | Author: Mazda foto: Mazda

Martijn ten Brink, potpredsjednik Mazde za prodaju u Europi, smatra da će 2017. godina biti još uspješnija za japanskog proizvođača jer stiže nova generacija Mazde CX-5, modela koji je i donio ovoliki uspjeh u prethodnom razdoblju. Japanci ove jeseni u Europu dovode modele 6 i 3, a očekuje se i Mazda MX-5 RF verzija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.