Početna Off 1203 pregleda

Na prodaju obje polovice Renualta iz filma o Jamesu Bondu

Na prodaju dvije polovice Renualta iz filma James Bond
FOTO: Motorious

Ovaj primjerak se posljednji put našao na aukciji prije 11 godina, kada je prodan za 4200 funti, a sada je ponuđen na aukciji Muzeja 'Orlando Auto'

james bond | Author: Arhiva foto: Arhiva

James Bond je jedan od najpoznatijih fiktivnih likova, o njemu se filmovi snimaju još od davne 1962. godine. U prvome je filmu Bonda utjelovio Sean Connery, a do danas se u njegovoj ulozi našlo čak sedam glumaca u 24 filma. Obilježili su ih superautomobili za čijim se volanima našao popularni agent, a vozio je gotovo sve, od BMW-a i Mercedesa do Astona Martina, Rolls-Roycea i Bentleyja.

Na prodaju dvije polovice Renualta iz filma James Bond | Author: YouTube foto: YouTube

Osim takvih ekskluzivnih vozila, za akcijske scene se često koriste i jeftiniji automobili poput Alfa Romea, Citroëna i Renaulta. Tako se sada na aukciji našao Renault 11 TXE koji je Roger Moore vozio 1985. godine u filmu James Bond: Pogled na ubojstvo

Za razliku od ostalih kolekcionarskih automobila iz filmova, ova 'jedanaestica' nije u voznom stanju jer je –prepolovljena! Naime, Taj Renault je tijekom snimanja potjere u filmu prvo izgubio krov, a nakon toga se prepolovio pri sudaru s BMW-om. Bez obzira na takvo stanje, Roger Moore ga je nastavio voziti dok nije stigao do odredišta pa ga je poprilično uništio. 

Na prodaju dvije polovice Renualta iz filma James Bond | Author: YouTube foto: YouTube

Za snimanje su korištena tri ovakva Renaulta – jedan cijeli, jedan bez krova i jedan bez krova i u polovicama. Ovaj primjerak se posljednji put našao na aukciji prije 11 godina, a tada je prodan za 4200 funti (oko 36 tisuća kuna) pa se procjenjuje kako će sada postići veću cijenu. 

Na prodaju dvije polovice Renualta iz filma James Bond | Author: Motorious foto: Motorious

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.