Početna Off 42 pregleda

Najluđi japanski oldtimer sa srcem trkaćeg motora

Honda S600 Moto
Vidi galeriju 1/5
Najluđi japanski oldtimer sa srcem trkaćeg motora Najluđi japanski oldtimer sa srcem trkaćeg motora Najluđi japanski oldtimer sa srcem trkaćeg motora Najluđi japanski oldtimer sa srcem trkaćeg motora Najluđi japanski oldtimer sa srcem trkaćeg motora

Legendarni američki voditelj Jay Leno odlučio se poigrati. Agregat Honde CBR 1000 RR iz 2007. godine u omalenom automobilu jamac je fantastične zabave

Što napraviti kada dođe vrijeme da više ne možete voziti motocikl? Pitajte ikonu američke televizije Jayja Lena. On je uzeo karoseriju oronule Honde S600 iz 1964. godine, ugradio motor trkaćeg motocikla sa 160 konja i pojačao ga NOS-om.

Oldtimer u svom izvornom obliku koristi motor od samo 600 kubičnih centimetara, pa mu je trkaći motor istoimenog proizvođača došao kao pravo osvježenje. Ovo je definitivno jedan od najboljih japanskih oldtimera koji može konkurirati američkim “hot rodovima”.

Gledajući ugrađene dijelove, ova Honda je više motocikl nego automobil. Kvačilo preuzeto od motocikla prilagođeno je dijelovima Mazde MX-5, zadnji amortizeri su od Yamahe R1, a prednji od Yamahe R6. Čak je i kontrolna ploča preuzeta od motocikla. Motor se voli vrtjeti na visokim okretajima i prava snaga počinje tek na 4000 rpm, a vrti se do 12000 okretaja.

Detaljni opis i jurnjavu ove odlične prerade pogledajte u videu...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.