Početna Off 128 pregleda

Nakon 15 godina u napuštenoj garaži nađeni "zarobljeni" auti

1
Vidi galeriju 1/5
Nakon 15 godina u napuštenoj garaži nađeni "zarobljeni" auti Nakon 15 godina u napuštenoj garaži nađeni "zarobljeni" auti Nakon 15 godina u napuštenoj garaži nađeni "zarobljeni" auti Nakon 15 godina u napuštenoj garaži nađeni "zarobljeni" auti Nakon 15 godina u napuštenoj garaži nađeni "zarobljeni" auti

U napuštenome robotiziranom parkiralištu u Edinburghu iz nepoznatih razloga osam je automobila više od desetljeća stajalo a nitko ih nije tražio

Autosafe Sky Park bio je tehnološki najnaprednije parkiralište u Britaniji, kada je otvoreno 2001. godine, a projekt je koštao više od 7 milijuna dolara. No samo dvije godine kasnije zatvoreno je zbog komplikacija u vezi s najmom prostora, a priča se kako su jednoga dana 2003. godine administratori došli, stavili ključ u bravu i objekt je napušten.

1 | Author: Graeme Robertson foto: Graeme Robertson

Pojavile su se i nedavno snimljene fotografije sporne građevine "u funkciji vremenske kapsule". Temelji i infrastruktura poslužit će za prenamjenu u novi poslovni objekt vrijedan 42 milijuna dolara. Unatoč tome što sve ove godine nitko nije tražio automobile koji se ondje nalaze, tvrtka zadužena za građevinske radove na prenamjeni objekta kaže kako će dati sve od sebe da spasi automobile od uništenja i izvući ih van prije početka rušenja. Misterij vezan za tužnu sudbinu napuštenih automobila i zagonetka zašto su ih njihovi vlasnici napustili vjerojatno nikada neće biti riješeni.

1 | Author: Graeme Robertson foto: Graeme Robertson

U vrijeme kad je izgrađena, ova garaža sa 600 parkirnih mjesta predstavljala je simbol budućnosti, a dizajnirana je po uzoru na slične građevine u Sydneyu, Tokiju i Pekingu. Automobilom se ulazi na rampu, senzori skeniraju dimenzije automobila te ga robotizirani mehanizam transportira do najbližeg slobodnoga parkirnog mjesta. Kada bi se vlasnik automobila vratio po njega platio bi iznos na automatu za naplatu i automobil bi ga u roku tri minute dočekao na početnome mjestu.

1 | Author: Graeme Robertson foto: Graeme Robertson

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.