Početna Off 368 pregleda

Nanotehnologija donosi veći sjaj i bolju zaštitu laka na autu

1
Vidi galeriju 1/6
Nanotehnologija donosi veći sjaj i bolju zaštitu laka na autu Nanotehnologija donosi veći sjaj i bolju zaštitu laka na autu Nanotehnologija donosi veći sjaj i bolju zaštitu laka na autu Nanotehnologija donosi veći sjaj i bolju zaštitu laka na autu Nanotehnologija donosi veći sjaj i bolju zaštitu laka na autu Nanotehnologija donosi veći sjaj i bolju zaštitu laka na autu

Raznorazni premazi za aute na bazi nanotehnologije dostupni su u maloprodaji, a s obzirom na njihove prednosti nameću se kao najbolje rješenje za zaštitu auta

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Nema bolje zaštite automobila od one koja koristi nanotehnologiju, odnosno posebno napravljene premaze, najčešće na bazi keramike. Riječ je o polimerima, odnosno nizu ponavljajućih monomera povezanih u dugačke lance. Njihova struktura je velika od jednog do sto nanometara. Zahvaljujući tome nanopremazi za aute "poravnavaju" površinu, odnosno čine je posve glatkom.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Naime, površina stakla ili automobilskoga laka pod mikroskopom je posve izbrazdana i hrapava pa nanočestice poravnavaju površinu. Ova svojstva posebno su dojmljiva za primjene u automobila, jer osim što daju sjaj, imaju hidrofobna svojstva, pružaju mehaničku zaštitu, a često i zaštitu od UV sunčevih zraka. Danas su na tržištu dostupni brojni proizvodi na bazi nanotehnologije za zaštitu automobilskoga laka, stakala pa čak i tkanine i plastičnih dijelova. Zaštitu automobila nanotehnologijom možete obaviti i sami no za najbolje rezultate bolje je prepustiti posao profesionalcima. U Hrvatskoj postoji nekoliko tvrtki specijaliziranih za nanošenje nanopremaza na automobile.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Cijene nisu male, kreću se od 2500 kuna naviše, ovisno o vrsti automobila i premaza. Prednost nanošenja premaza kod specijaliziranih tvrtki je obično dulja trajnost proizvoda. Neki daju jamstvo i dvije godine, a tretman uključuje detaljno čišćenje laka i besplatno dodatno premazivanje svaka tri mjeseca u razdoblju od tri godine.

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Nano premazi tako, osim povećanoga sjaja pružaju hidrifobna svojstva, lak je otporniji na ogrebotine, kiseline, ptičji izmet i prljavštinu općenito. Automobil tretiran nanopremazom ima prednosti tijekom cijele godine, jer odbija kišu, blato, snijeg i led. Tretirati se mogu i aluminijski naplaci, stakla i unutrašnjost auta. Tražite li najbolji način zaštite auta, nano premaz je riješenje.   

1 | Author: Arhiva foto: Arhiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.