Početna Off 792 pregleda

Nema struje? Priključio agregat na Teslu u Ukrajini

FOTO: Twitter

Protiv nestašice električne energije jedan vozač Teslinog Modela 3 u Ukrajini bori se na originalan način

Fotografija Teslinog Modela 3 na čiji je stražnji dio natovaren benzinski agregat za struju postala je viralna posljednjih dana na društvenim mrežama, a kako to obično biva ,vezano uz fotografiju razvile su se brojne diskusije korisnika društvenih mreža. Tako jedni tvrde da je vozač Teslu pretvorio u hibridno vozilo, dok drugi smatraju da slika prikazuje samo automobil koji prevozi agregat, prevelik da bi stao u prtljažnik s jedne na drugu lokaciju.

Mnoge od tih teorija prilično su nevjerojatne, no slika nije namještena ili obrađena. Nastala je tijekom prosinca u Kijevu, a na Twitter ju je 28. prosinca postavio korisnik Igor Sushko. U opisu fotografije on je naglasio da je snimljena u Ukrajini i da se radi o automobilu koji se vozi na struju koju stvara agregat. 

S obzirom na probleme s opskrbom električnom energijom koji se javljaju zbog Ruskih napada na energetska postrojenja trenutno je vrlo korisno posjedovati generator struje u Ukrajini. No može li taj agregat pokretati Teslu. Zaključak je jasan: ne, može eventualno samo puniti njenu bateriju i to ne u vožnji. 

Ni jedan serijski električni automobil ne nudi mogućnost punjenja strujom iz vanjskog izvora dok ga vozite. Teoretski se to softverski može srediti hakiranjem sustava automobila, no od ovakvog generatora ne bi bilo previše koristi, za sat vremena napunio bi struje koja je jedva dovoljna za prelazak 10 kilometara. 

Tesla Model 3 | Author: Tesla foto: Tesla

Po onome što je vidljivo na slici agregat je model koji razvija maksimalnu snagu 2,8 kW i 220 V. Tesla bi se priključena na taj generator punila snagom manjom od 2 kWh na sat. Zato je moguće da vozač agregat vozi kako bi automobil nadopunio kada se negdje zaustavi ili ga jednostavno prevozi s jedne na drugu lokaciju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.