Početna Off 12 pregleda

Nije se slomio: Range Rover prešao preko mosta od papira

Most od papira
Vidi galeriju 1/3
Nije se slomio: Range Rover prešao preko mosta od papira Nije se slomio: Range Rover prešao preko mosta od papira Nije se slomio: Range Rover prešao preko mosta od papira

Tijekom tri dana radnici u Kini su gradili most od papira bez vijaka i ljepila. Potom su Range Roverom prešli preko njega kako bi obilježili 45 godina automobila

Iako izgleda nemoguće, Range Rover težak 2374 kilograma vozio se preko mosta koji je napravljen samo od papira.

Britanski Land Rover napravio je papirnati most u kineskom gradu Suzhouu kako bi obilježili 45 godina Range Rovera te isporuku šestmilijuntog modela u Kinu. 

Most od papira | Author: Profimedia foto: Profimedia

Izrada papirnatog mosta visokog 3,4 metra trajala je tri dana, a potrošili su 54.390 komada papira. Pritom nisu koristili ljepilo ili vijke.

- Papirnate strukture koje mogu izdržati teret ljudi radile su se i prije, ali dosad nije napravljeno nešto na ovakvoj razini - rekao je Steve Messam, koji je dizajnirao most.

Most su izgradili uz pomoć posebno dizajniranih drvenih upornjaka kako bi držali pritisak luka, a radnici su potom u privremeni okvir tijesno slagali papir. Nakon što je sve bilo gotovo, automobil se lakoćom popeo na most s nagibom od 34,7 stupnjeva,a njegovu težinu na vrhu je držao način izrade mosta jer se masa prenosila na potpornje na svakom rubu, piše portal 24sata.

Most od papira | Author: Profimedia foto: Profimedia

Važnu ulogu u ostvarenju ovog projekta je igrala i masa automobila. Ona je četvrtoj generaciji smanjena za 420 kilograma jer su se dizajneri odlučili za aluminij umjesto čelika.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.