Početna Off 291 pregleda

Nova "zvijer" iz Mercedes-AMG-a je nasporija ikada

FOTO: Mercedes AMG

Električni motor razvija 0,7 KS što romobilu omogućuje najveću brzinu od 20 km/h

AMG proizvodi izuzetno brze i skupe automobile, ali također licencira svoje ime za niz različitih proizvoda. Najnoviji primjerak ne dolazi iz pogona AMG-a, ali ipak nosi njihovo ime. Mercedes-AMG E-Scooter je električni romobil s dosegom do 40 km.

Author: Mercedes AMG foto: Mercedes AMG

Romobil je zapravo izradila švicarska tvrtka Micro Mobility Systems AG, i gotovo je identičan Micro Exploreru S iz njihove postojeće linije. Međutim, AMG oznaka na osloncu za noge i upravljaču, u kombinaciji s amblemom Mercedesove zvijezde na prednjoj strani, sigurno će ga učiniti privlačnijim kupcima.

Author: Mercedes AMG foto: Mercedes AMG

Skuter ima podesivi prednji i stražnji ovjes, mali zaslon i teleskopski upravljač. Također ima prednja i stražnja svjetla i što je još važnije, sklapa se tako da može stati u prtljažnik malog automobila. Masa mu je prihvatljivih 14,7 kilograma. 

Električni motor razvija 0,7 KS što romobilu omogućuje najveću brzinu od 20 km/h. Baterija od 9,6 Ah / 450 Wh dovoljna je za 40 kilometara dosega u ekološkom načinu rada ili 25 km u sportskom načinu rada, dok je za potpuno punjenje potrebno između 2,1 i 3,5 sata. AMG se hvali da e-skuter ubrzava pomoću zakretne ručke, poput motocikla, umjesto uobičajenog gasa palcem. Vozač može usporiti korištenjem elektromotorne kočnice na prednjem kotaču i bubanj kočnice na stražnjem kotaču ili jednostavnijom nožnom kočnicom na stražnjem blatobranu.

Author: Mercedes AMG foto: Mercedes AMG

Korisnik također može povezati svoj pametni telefon putem Bluetootha pomoću posebne aplikacije koji mu daje pristup navigaciji, podacima o vožnji i kontrolama. Zbog toga romobil ima i držač za mobilni telefon. Od sigurnosne opreme tu je protuklizni premaz na prostoru za stajanje i zvonce za upozoravanje. 

Author: Mercedes AMG foto: Mercedes AMG

Tvrtka nije otkrila cijene, ali sigurni smo da ga brend Mercedes-AMG čini skupljim od modela Micro Explorer S koji košta oko 1000 eura. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.