Početna Off 29 pregleda

Origami auto možete voziti, ali nemojte ga parkirati na kiši...

REPLIKA
Vidi galeriju 1/3
Origami auto možete voziti, ali nemojte ga parkirati na kiši... Origami auto možete voziti, ali nemojte ga parkirati na kiši... Origami auto možete voziti, ali nemojte ga parkirati na kiši...

Lexusova vjerna replika napravljena je od kartona, no auto je funkcionalan jer ima električni motor. Timu od pet članova trebalo je oko 285 sati kako bi ga sastavili

U Toyotinom sjedištu u Epsomu u Velikoj Britaniji predstavljena je replika Lexusa IS-a napravljena u pravoj veličini te izrađena od kartona, piše portal 24sata.

Ova replika inspirirana je origamijem, japanskom vještinom kreiranja modela od papira. No, iako je napravljen od kartona, ovaj origami automobil je funkcionalan. Ima vrata koja možete otvoriti, svjetla, kotače, pa čak i električni motor što znači da ga možete voziti.

REPLIKA | Author: PA/Pixsell foto: PA/Pixsell

Tvorci Lexusove replike pazili su i na najmanje detalje, pa je i interijer automobila vjerno napravljen, a trebalo im je oko 285 sati rada kako bi ga složili.

 Ovo je bio vrlo zahtjevan posao. Pet osoba bilo je uključeno u digitalni dizajn, lasersko rezanje kartona i sastavljanje replike - rekao je Ruben Marcos, direktor i osnivač tvrtke Scales and Models koja je ostvarila ovaj impresivni projekt.

REPLIKA | Author: PA/Pixsell foto: PA/Pixsell

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.