Početna Off 10 pregleda

Otkucaji srca vozača pokazuju se na boji laka karoserije

LEXUS RC F COUPE

Lexus je predstavio prvi u svijetu automobil s ljudskim otkucajima srca koji se mogu tijekom vožnje vidjeti na promijeni elektro-luminiscentne boje

Konstruktori sportskih automobila imaju dva cilja kada rade na nekom modelu automobila – prvi je da automobil ima atraktivan izgled, a drugi da auto ide brzo. Dakle, formula do uspjeha je jednostavna, ali ipak nije lako napraviti vrhunski rezultat koji će istovremeno garantirati dobru i dugu prodaju tog automobila. Stručnjaci Lexusa zato su napravili dodatne napore u izradi svog novog sportskog koncepta Lexus RC F Coupe koji kao novost ima karoseriju presvučenu elektro-luminiscentnom bojom kojom se mogu prikazati otkucaji srca vozača u realnom vremenu.

Ovim potezom Lexus je vjerujemo ponudio sportski automobil koji je najbolje personaliziran u cijelom svijetu. Lexus je ovu kreaciju nazvao 'the heartbeat car', a mogi su ga već nazvali 'emotivehicle', jer posredno pokazuje i emocije kroz otkucaje srca.

Standardni senzor otkucaja srca smješten na tijelu vozača šalje podatke wirelessom do jedinice smještene u stražnjem kraju vozila. Konstruktori Lexusa razvili su elektronski uređaj koji signale otkucaja srca prevodi u električni signal koji djeluje na elektro-luminiscentnu boju laka karoserije koja na kraju izgleda kao polje LED-ica. Kada je vozilo parkirano lak Lexusa izgleda kao bilo koji drugi, te ne emitira otkucaje srca. Dakle, svoju pravu stranu pokazuje tek u vožnji cestom. Lexus je ovim konceptom pokušao pokrenuti novi pravac personalizacije sportskih automobila s nakanom da dorade sportskih automobila s priča o brzini i snazi skrene na osjećaje, te ostvariti možda najtješniju vezu između automobila i vozača. Koliko im je to uspjelo prosudite sami...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.