Početna Off 10418 pregleda

'Palio gume' da proslavi što će dobiti sina: policija mu uništila auto

FOTO: YouTube

Zatvorska kazna, zapljena i uništenje automobila i zabrana vožnje na čak četiri godine posljedice su s kojima se jedan vozač u Australiji mora suočiti samo zato što je 'palio gume' i tako ugrozio promet

Jedan Australac jako će dobro zapamtiti dan kada je saznao da će dobiti sina. Nalaz supruginog ultrazvuka odlučio je proslaviti tako da je svojim Holdenom Commodereom 'palio gume' i 'crtao krugove' na asfaltu. Njegovu proslavu ubrzo je prekinula policija koja ga je uhitila za 'ugrožavanje života opasnom vožnjom automobila'. 

Događaj se zbio u rujnu ove godine, a sada je veseli budući otac saznao sve posljedice svojeg nepromišljenog čina. Sud je odlučio da njegov automobil mora biti uništen, a vozač će osim toga morati u zatvor te mu je vozačka oduzeta na čak četiri godine. Prilično rigorozna kazna za naizgled malen prekršaj, no Australska policija i sudstvo nemaju milosti kada su u pitanju prekršaji u prometu. 

Glavni argument sudu za tako rigoroznu kaznu bila je činjenica da je vozač tako intenzivno 'palio gume' da se stvorio velik oblak dima zbog kojeg se na cesti ništa nije moglo vidjeti na području od gotovo 100 metara. Zbog toga su ozbiljno ugroženi ostali sudionici u prometu. 

Author: YouTube foto: YouTube

Kako automobil ne bi bio uništen potpuno uzaludno doniran je lokalnoj vatrogasnoj postrojbi koja je na njemu vježbala spašavanje rezanjem lima automobila. Sve je izvedeno javno kako bi se poslala dodatna poruka bezobzirnim vozačima. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.