Početna Off 75 pregleda

Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina

1
Vidi galeriju 1/11
Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina Renaultov atelje na istome je mjestu u centru Pariza već 114 godina

Na jednoj od najelitnijih lokacija u svijetu, slavnoj pariškoj Avenue des Champs Élysées, već 114 godina nalazi se “L’Atelier Renault”, mjesto gdje se susreću prošlost i budućnost te automobilske marke. Godišnje ga posjeti dva milijuna ljudi i obavezno je mjesto za svakoga ljubitelja auta

Pariška avenija koja se proteže od Slavoluka pobjede do Obeliska Luxor na trgu Concorde, a široka je nevjerojatnih 70 metara, dovršena je 1670. godine i danas je jedna od najvećih urbanih atrakcija ne samo glavnoga grada Francuske, nego i svijeta općenito.

1 | Author: Auto start foto: Auto start

Poznata je po brojnim kazalištima, restoranima, kavanama i trgovinama i živi 24 sata na dan. Uz luksuzne domaće brendove poput Louisa Vuittona te brojne druge svjetske robne marke ponosno se šepuri i Renaultov prostor, svojevrsna radionica i salon u kojemu se izlaže sve što ima veze s markom osnovanom 1898. U 1903. godini Renault je prvi otvorio vrata toga salona u kojemu je mogao izložiti aute koje je proizvodio. S vremenom se izmijenio i više ne služi samo prodaji nego i povećanju svijesti o marci Renault i jačanju njezina imidža.

1 | Author: Auto start foto: Auto start

Velebni prostor otvoren je 365 dana u godini, a njegove se postave učestalo mijenjaju. Trenutačno je sve u znaku 40. obljetnice Renaulta u Formuli 1, tijekom kojega je radoblja osvojeno 11 vozačkih i 12 konstruktorskih titula, s ukupno 170 pobjeda. Posjetitelji mogu sjesti u kokpit te razgledati F1 R.S. 16. Tu su i brojne aktivnosti posvećene inovativnosti, tehnologiji i dizajnu, koje svakome posjetitelju pružaju mogućnost da okuse strast marke prema tehnologijama.

1 | Author: Auto start foto: Auto start

Mjesto je pogodno i za “afterwork party”, nedjeljom se na ogromnome monitoru mogu gledati prijenosi utrke F1, a i nebrojeno je mnogo aktivnosti poput koncerata, radionica za djecu i odrasle. U sklopu L’Ateliera je i restoran, nedavno svrstan u Top 10 pariških restorana. S obzirom na sve što ovo jedinstveno mjesto pruža, čak i ako niste posve ludi za autima, pariški Renaultov atelje je mjesto koje vrijedi posjetiti. 

1 | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.