Početna Off 686 pregleda

Platio 13,7 milijuna eura za specijalne registarske pločice

FOTO: YouTube

U Ujedinjenim arapskim emiratima auti vrijedni milijune su svakodnevica, pa zašto ne bi postojale i registracije vrijedne milijune.

Kada je u pitanju prestiž oni najbogatiji ne pitaju za cijenu. Nekoliko milijuna eura za novi automobil nije im nikakav problem, a isto vrijedi i za ekskluzivne specijalne registarske oznake. U Hrvatskoj možete zatražiti da na vašim registracijama piše što god želite (osim provocirajućeg i nemoralnog sadržaja) i to će vas koštati manje od 300 eura. U Ujedinjenim arapskim emiratima auti vrijedni milijune su svakodnevica, pa zašto ne bi postojale i registracije vrijedne milijune. 

Određene kombinacije slova i brojeva u ovoj arapskoj državi već su ranije dosezale milijunske iznose, a posebno su cijenjena one sa samo jednom brojkom. Ovih dana je na aukciji u Dubaiju srušen apsolutni rekord za najskuplju  registarsku oznaku. Registracija s malim slovom P i velikom brojkom 7 prodana je novom vlasniku za 55 milijuna UAE dirhama, što je preračunato 13,7 milijuna eura!

Iznos koji je plaćen za "broj 7" premašio je dosadašnji rekord iz 2008. godine kada je registracija u istoj državi prodana za oko 12,95 milijuna Eura. Tada se radilo o oznaci s brojem "1". Prošle je godine na aukciji (također u Dubaiju) za "AA 8" plaćeno (oko 8,65 milijuna eura, a milijunske iznose su dosegle i registracije "F 55", "V 66" i "Y 66".

Nakon što je nepoznati kupac platio nevjerojatan iznos za običan broj na metalnoj pločici pojavilo se pitanje koji će automobil nositi najskuplju registraciju na svijetu. Samo su rijetki novi automobili u povijesti (može ih se izbrojati na prste jedne ruke) koštali više od ove registracije, dok je oldtimera ipak nešto više. 

Author: YouTube foto: YouTube

Na kraju ove vijesti o obijesnom razbacivanju novcem moramo napomenuti da sve ovo ima i svoju humanitarnu stranu. Novac od prodaje donirat će se organizaciji za pomoć gladnima sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pod nazivom One Billion Meals Endowement. Organizaciju vodi vladar Emirata Dubai, šeik Mohammad bin Rashid.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.