Početna Off 813 pregleda

Policija natjeravala Teslu dok je vozač spavao za volanom

Tesla Model S P100D
FOTO: The Verge

Tesla Model S i njegova autonomna vožnja pokazali su svoje potpuno nove mogućnosti, a to je bježanje od policije čak 11,2 kilometra

Tesla Model 3 dobio nadogradnju softvera za driftanje TEHNOLOGIJA Tesla Model 3 dobio nadogradnju softvera za driftanje

Prošlog tjedna se na kalifornijskoj autocesti događala veoma posebna policijska potjera. Prilikom mirne vožnje policajci su uočili Teslu Model S kako je prekoračio brzinu 110 km/h pa su odlučili zaustaviti vozilo. Vozač nije reagirao na svjetlo 'rotirki' ni na zvuk sirene pa su odlučili krenuti u potjeru. 

Author: Ford foto: Ford

Trajala je duž 11,2 kilometra autoceste pa su policajci odlučili prisilno zaustavliti auto. Jedno od policijskih vozila je moralo je doći ispred Tesle Model S i lagano zaustavljati automobil. Potom au otvorili vrata i primijetili kako je sve vrijeme vozač spavao, a Teslina autonomna vožnja je 'bježala' od policije. Vozač Tesle je naravno uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. 

Tesla Model S P100D | Author: charged.io foto: charged.io

Tesla Model S uvijek obavještava vozača ako ne 'osjeti' ruke na volanu duže od 30 sekundi, a onda traži mjesto gdje bi se mogao sigurno zaustaviti. Tako se postavlja pitanje kako je moguće da je automobil sam vozio toliku udaljenost, ako je vozač sve vrijeme spavao? Policajci su to objasnili jednostavavno - vozač je spavao naslonjen na volan

Tesla Model S P100D | Author: CleanTechnica foto: CleanTechnica

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.