Početna Off 294 pregleda

Postavili dvije kamere za brzinu. U 14 dana ispisali su 10.287 kazni

FOTO: Screenshot/YouTube

U svibnju su se kazne počele naplaćivati, a rezultat je nevjerojatan broj kazni, u prosjeku više od 700 po danu

Mali gradić Morrison u američkoj saveznoj državi Colorado je u samo dva tjedna uspio ispisati 10.287 kazni za brzinu neopreznim vozačima. Dvije nove radarske kamere postavljene su još u ožujku, ali se u razdoblju odgode od 60 dana vozače samo upozoravalo na prekoračenje brzine. U svibnju su se kazne počele naplaćivati, a rezultat je nevjerojatan broj kazni, više od 700 po danu. 

Author: Screenshot/YouTube foto: Screenshot/YouTube

Jedna kamera je postavljan fiksno na raskrižju, dok je druga postavljena na prikolicu koju policija može premještati i tako uvijek iznova iznenaditi neoprezne vozače. Zapanjujući broj kazni zabilježen je između 8. svibnja i 22. svibnja, a još više iznenađuje da su se kazne izdavale samo vozačima koji su za najmanje 10 milja na sat (16 km/h) prekoračili dopuštenih 25 milja na sat (40 km/h). 

Author: Morrison Police foto: Morrison Police

Bill Vinelli, šef policije Morrisona, rekao je da ih je veliki broj prekršaja prekoračenja brzine prisilio da nadograde svoj informatički sustav. Vinelli je otkrio i da su policijski službenici za cijeli travanj izdali 135 kazni zbog brzine, što je ništa u usporedbi s 1421 prekoračenjem brzine koliko ih je kamera uhvatila u samo jednom danu u svibnju.

Kamere za brzinu NOGU S GASA Oprez: Ovo su nove lokacije kamera za brzinu u Zagrebu i okolici

Od toliko kazni, gradske vlasti su će za samo sva tjedna zaraditi gotovo 400.000 dolara pod uvjetom da svi prekršitelji plate kaznu. Unatoč tome, Vinelli inzistira na tome da prometne kamere nisu samo "otimanje novca", nego su strateški postavljene s ciljem povećanja sigurnosti na cestama. 

Malo mjesto ima samo 396 stanovnika, ali svake godine privlači značajan broj posjetitelja i turista.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.