Početna Off 346 pregleda

Prodajete auto? Evo kako napraviti najbolje fotografije unutrašnjosti

FOTO: YouTube

Bez obzira pokušavate li prodati svoj automobil ili samo želite imati nekoliko slika za svoj Instagram, predlažemo da odvojite nekoliko minuta da ih pogledate ovaj video

Oglasnici su prepuni oglasa za prodaju automobila koji imaju izuzetno loše fotografije. Mnogi prodavatelji fotografijama automobila ne pridaju dovoljno važnosti što za posljedicu ima fotografije koje uopće nisu privlačen i tako potencijalne kupce odbijaju umjesto da ih privlače. Napraviti solidnu fotografiju vanjskog dijela automobila nije teško za to je dovoljan samo solidan mobitel, čist automobila, relativno prihvatljiva pozadina i dobar kadar.

Fotografiranje unutrašnjosti je je nešto kompliciranije. Kao i kod fotografiranja eksterijera postoji mnogo čimbenika koji na to utječu. Da bi ovaj zadatak bio lakši poslušajte savjete Kevina McCauleya, profesionalca koji se specijalizirao za fotografiranje automobila. 

McCauley je nedavno na svom YouTube kanalu nazvanom Capturing the Machine objavio opsežan video s vodičem o tome kako snimiti fotografije interijera automobila. 15-minutni video pokriva sve stvari na koje morate paziti kako biste dobili kvalitetnu sliku:  lokaciju, automobil, kameru koju koristite i kako zapravo snimiti fotografiju.

Kako McCauley objašnjava, da bi za snimanje interijera trebalo odabrati mjesto u sjeni gdje nema izravne sunčeve svjetlosti jer će ona uzrokovati neželjeni kontrast. Također biste trebali odabrati neutralno mjesto gdje u pozadini nema nikakvih istaknutih detalja. Želite da drugi gledaju u automobil, a ne u ono što je ispred njega.

Kako ćete pristupiti slikanju unutrašnjosti svog automobila ovisit će o nizu varijabli, poput broja vrata, stila karoserije, boje unutrašnjosti i vrste materijala. Ako, na primjer, fotografirate kabriolet, puno ćete lakše dobiti prave kutove jer možete spustiti krov. Ali ako snimate limuzinu, možda ćete imati problema s fotografijama armatura automobila. Zbog toga McCauley savjetuje da taj dio automobila uvijek fotografirate sa stražnjeg sjedala s kojeg ćete dobiti širu sliku i detalje koji izgledaju prirodnije.

Author: YouTube foto: YouTube  

McCauley tvrdi, da iako je važno imati dobru sliku interijera s upravljačem u fokusu, to nije najbitnija slika o kojoj trebate brinuti ako vam je cilj prodati automobil. Umjesto toga, vaš primarni fokus trebala bi biti sjedala jer bolje otkrivaju stanje u kojem je automobil  

Bez obzira pokušavate li prodati svoj automobil ili samo želite imati nekoliko slika za svoj Instagram, predlažemo da odvojite nekoliko minuta da ih pogledate ovaj video u kojem je mnogo savjeta koji mogu napraviti veliku razliku u konačnom proizvodu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.