Početna Off 18 pregleda

U svijetu videoigrica realnost je najjača karta

Forza Motorsport 6
Vidi galeriju 1/10
U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta U svijetu videoigrica realnost je najjača karta

Igra je sastavni dio čovjekove prirode, nadmetanje, borba, a neizvjesnost i velika doza adrenalina oduvijek su ono što pokreće ljudski um. Sve je to moguće i virtualno

Istražili smo koje su igrice u protekloj godini automotofanove ostavljale bez daha. U isčekivanju "hita desetljeća" – Gran Turisma 7 (odnosno i demoverzije Gran Turismo Sporta) koji izlazi naredne godine, zadovoljili smo se i aktualnim naslovima. Istini za volju, 2016. godina (i početak 2017.) nije procvjetala hit igračkim naslovima, no to nas nije spriječilo da odaberemo naših Top 5 igara na dva ili četiri kotača.

1. Forza Motorsport 6 – Xbox One, PC

Datum izlaska: 18.rujan 2015.

Trenutno vodeću simulaciju na platformi konzole krasi ultrarealistična HD grafika te nudi čak 460 modela automobila na izbor. Uz 26 svjetski poznatih trkaćih staza te mogućnost vožnje danju, noću i po kiši, ovaj serijal (već više od godinu dana) nudi vrhunac onoga što svijet autoigara trenutno ima za ponuditi.

2. Project CARS – PC, Playstation 4, Xbox One

Datum izlaska: 8.svibanj 2015.

Ovaj serijal temeljen na PC platformi nudi ultrarealističnu fiziku ponašanja automobila, a može se pohvaliti i s 74 automobila koji predstavljaju vrhunac autoindustrije. Njima možete juriti po više od 100 trkaćih staza, od kojih 23 čine stvarne svjetske lokacije. Ovaj serijal, s obzirom na nedugu povijest, nudi puno toga i svakako je naša PC preporuka za 2016. godinu. 

3. Dirt Rally – PC, Playstation 4, Xbox One

Datum izlaska: 5. travanj 2016.

Definitivno je najbolji rally serijal na tržištu, a, za razliku od konkurencije, nudi ključni faktor taktike i raspolaganja resursima koji su kritični za dobar plasman tijekom zadanoga brzinca. Uz realistično ponašanje automobila u jurnjavi kroz prašinu i blato, Dirt Rally nudi sve moguće vremenske uvjete i 36 lokacija brzinaca – od legendarnoga Monte Carla do poznatih snježnih cesta Baltika. Moguće je upravljati mnoštvom automobila iz raznih era ovoga sporta, od 1960-ih, preko legendarne grupe B do najnovijih trkaćih rally automobila.

4. Valentino Rossi: The Game – PC, Playstation 4, Xbox One

Datum izlaska: 16. lipanj 2016.

Najveća legenda sporta zvanoga MotoGP, devetostruki prvak svijeta Valentino Rossi, napokon je dobio vlastiti serijal. Igra je bazirana na automoto aktivnostima karizmatičnoga Talijana, pa je tako moguće ponoviti cijelu Rossijevu karijeru od prvoga nastupa do danas, okušati se u relijaškom automobilu na poznatome Monza Rallyu, voziti Flat Track utrke na Valentinovu ranču te je naravno, cijeli naslov također i službena videoigra 2016 MotoGP prvenstva.Tako nudi kompletnu postavu vozača, timova i motocikala u svim trima klasama (MotoGP, Moto2, Moto3) i sve staze u kalendaru tekuće sezone.

5. Forza Horizon 3 – Xbox One, PC

Datum izlaska: 27. rujan 2016.

Iz Turn 10 Studiosa ove godine nam stiže arkadno-simulacijski dobro poznati naslov za Xbox One te PC platformu. Kao jedan od vodećih naslova u 2016., Forza Horizon 3 smještena je na australski kontinent i nudi mogućnost vrludanja gdje god poželite. Novost uodnosu na prethodni FH2 naslov je to što se u ovome slučaju ulazi u ulogu organizatora Horzion Festivala, te je zadatak kreirati staze i prikupljati najbolje vozače, pa se na kraju s njima i utrkivati. Serijal koji otpočetka nije fokusiran na stopostotnu simulaciju ponašanja automobila, nego nosi naglasak na veliku dozu zabave i adrenalina za svakoga.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.