Početna Off 132 pregleda

Ruski oklopljeni vatrogasni kamion spreman je za apokalipsu

OmskTransmash

Čudovište od vatrogasnog kamiona ima oklop i prohodnost tenka te opremu za gašenje požara u najekstremnijim uvjetima

Većina vatrogasnih vozila su čvrsta vozila izgrađena da izdrže snažne udarce tijekom ekspolatacije. Rusko oklopljeno vatrogasno vozilo više je od uobičajenog vatrogasnog vozila, a moramo priznati kako izgleda kao da je spremno razrušiti gradske kuće, a ne spasiti ih od požara. OmskTransmash JMP je ruski vatrogasni kamion, čudovište od kamiona koje je debitiralo 2013. na Međunarodnoj izložbi naoružanja u Rusiji. Unatoč svojoj veličini za njegovo upravljanje dovoljno je samo tri osobe. Da, oblikom je sličan tenku i to nije daleko od istine, uostalom pogledajte luksuznu verziju tenka u videu ispod teksta kojom se može savladati doslovno bilo koja vrsta terena i prepreka.

Do sada su izrađena dva primjerka, a tijekom idućeg mjeseca trebala bi biti isporučena za vojsku Rusije. OmskTransmash JMP je vojni vatrogasac koji uz vatrogasne mogućnosti ima oklopljeni oklop koji ga štiti od eksplozivnih naprava. Odista, to je više tenk, a nije ni čudo, jer je napravljen iz dijelova ruskih tenkova T-72 i T-80. Najdeblji oklop ima oko kabine kako bi se ljudstvo maksimalno zaštitilo. To mu uz vrhunsku tenkovsku prohodnost daje i otpornost vožnje kroz šumske požare, vatru i druge zapaljene zgrade. Pri tom cijev topa koji 'riga' granate u ovom slučaju zamijenio je vodeni top s kojim gasi požar. Nosi dostatnu količinu vode za gašenje požara srednje veličine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.