Početna Off 768 pregleda

Samo u Rusiji: Lada s četiri volana i 4x4 upravljanjem

FOTO: YouTube

Logično, kako bi se vozio ovaj automobil potrebno je četvero vozača, po jedan za svaki volan.

Upravljanje na četiri kotača nije ništa novo. Danas to nude mnogi proizvođači, no ni jedan to nije zamislio kao genijalci s ruskog YouTube kanala Garage 54 koji nas već godinama zabavljaju sa svojim ludim idejama i eksperimentima. Ekipa je Ladu Samaru staru 30-tak godina opremila posebnim upravljanjem na sve kotače s četiri volana, po jednim za svaki kotač. 

Author: YouTube foto: YouTube

Ovaj neobičan automobil je evolucija modela kojeg su napravili nešto ranije, a taj je imao "samo" dva volana, jedan za prednju i drugi za stražnju osovinu. Logično, kako bi se vozio ovaj automobil potrebno je četvero vozača, po jedan za svaki volan. 

Author: YouTube foto: YouTube

Iako se automobil pokazao kao prilično zabavan za gledanje, nije bio nimalo ugodan za vožnju. Jednostavno održavanje pravca pokazalo se kao izuzetno teško, a još više problema su imali sa skretanjem. Unatoč tome Samara je dva puta uspjela savladati slalom stazu, a otkačeni sustav upravljanja na sve kotače omogućio je automobilu da oštrije prolazi kroz zavoje. Kako je izgledala vožnja u još jednoj ludoj Ruskoj preradi pogledajte u videu:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.