Početna Off 42 pregleda

VIDEO: Suluda jurnjava brdskim cestama prkosi svim mjerilima

Formula Hill Climb
Vidi galeriju 1/3
VIDEO: Suluda jurnjava brdskim cestama prkosi svim mjerilima VIDEO: Suluda jurnjava brdskim cestama prkosi svim mjerilima VIDEO: Suluda jurnjava brdskim cestama prkosi svim mjerilima

Kome treba gledanje IndyCar utrka ili Formule 1 kada postoje ovakvi ludi eventi. Naime, u ovim utrkama običnim brdskim cestama vozi se prava formula

Prvi video prikazuje onboard kamere vozača Davida Hausera, koji vozi Dallaru GP2 nevjerojatnom brzinom. Ova izvedba izgledala bi impresivno i na krugu Grand Prixa, ali na maloj, uskoj, brdskoj cesti ova vožnja izgleda kao scena iz Matrixa. Snimka dolazi sa staze Course de Côte de St. Ursanne na Europskom prvenstvu u hill climbu i prikazuje ludu vožnju velikom brzinom koja je toliko zastrašujuća da je dovoljno samo vidjeti je na internetu, a kamoli zaista sudjelovati u takvoj vožnji.

Uživajte!

U nastavku donosimo još dva videa koji prikazuju ludost ovakvih utrka, ovdje je vozač Jos Goodyear u svom GWR Raptoru.

Fausto Bormolini je u svom Reynardu K02 na utrci u Rampa Falperri povodom Europskog prvenstva u hill climbu postigao brzinu od čak 261 km/h.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.