Početna Off 28 pregleda

Tesla protiv Tesle na utrci ubrzanja. Tesla je pobijedio!

TESLA U DVOBOJU UBRZANJA

Pogledajte dvoboj ubrzanja između Tesla Model X P90D i Tesla Model S P90D. Što mislite koji je brži?

U videu se bore dva Tesla automobila jedan protiv drugoga i to u tipičnoj američkoj utrci ubrzanja na četvrt milje. Izazivač je novi automobil Tesla Model X P90D iz 2016. godine, a bori se protiv drugog Tesla automobila Model S P90D iz 2015. godine.

Oba automobila opremljena su Teslinom dodatnom opremom 'Ludicrous Mode' koja omogućava korištenje i veće snage baterije od 90 kWh i pri tome oba modela raspolažu jednakom mehanikom – sprijeda elektromotor od 259 KS, a straga od 503 KS.

Pogledajte video u prilogu, a akcija ubrzanja kreće od 2:24 minute. Utrka ubrzanja traje kratko, a Model S je odnio pobjedu za 0,19 sekundi. Oba automobila izuzetno su izjednačena u performansama, a svi se pitaju gdje je na četvrt milje nastala mala razlika od 0,19 sekunde u korist Modela S. Odgovor je vrlo jednostavan, jer Model X je nešto teži od Modela S i to je bilo dovoljno za ovu malu razliku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.