Početna Off 6 pregleda

Top deset najrasplesanijih čuvara prometnih propisa

POLICAJCI U AKCIJI

Gledajući holivudske filmove, posao prometnog policajca uvijek ima reputaciju nižerazrednog posla kojim se kažnjavaju nestašni detektivi. Tako rečeno, ne zvuči nimalo zanimljivo i atraktivno. Ono što slijedi, promijenit će percepciju tog "dosadnog" posla

Opis posla prometnih policajaca je da reguliraju promet, kontroliraju vozila i vozače te obavljaju očevid kod prometnih nesreća. Pri tome nose odoru s oznakama, lisice, značku, službenu palicu i sredstva za komunikaciju s postajom. Kaže se da dobrog policajca čine "vruće srce, hladna glava i čisti prsti". To podrazumjeva njihovu predanost poslu, hrabrost, ali razboritost i poštenje. Moraju biti psihički stabilni, jer je potrebno da u opasnim situacijama zadrže samokontrolu i prisebnost kako bi mogli izvršiti svoju zadaću. Također, moraju biti u dobroj fizičkoj kondiciji i tjelesno zdravi. Osim navedenih osobina, za uspjeh u poslu policajaca presudna je razvijena vještina komunikacije. Kako komuniciraju posebni izdanci škole prometnih policajaca pogledajte u videu.

U jutarnjim i popodnevnim kolapsima na cestama, jedan od ovih majstora definitivno bi nam olakšao vožnju. Dapače, umjesto dosadnih semafora na svako raskrižje trebalo bi postaviti jednog ovakvog talenta. Mislimo da bi karijeru vrlo brzo našli i u plesnim vodama. Što kažete na prijedlog za uvođenje ovakvih vještina u obaveznu obuku prometnih policajaca?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.