Početna Off 1399 pregleda

Toyota mora jednoj obitelji isplatiti 208 milijuna dolara zbog nesreće

Toyota
FOTO: Fortune

Sud u Teksasu donio je odluku da Toyota mora isplatiti astronomsku odštetu jednoj američkoj obitelji, zbog ozljeđivanja njihove djece prilikom nesreće

Ovo su najtraženije marke automobila na Google-u po zemljama ZANIMLJIVOSTI Ovo su najtraženije marke auta na Googleu, po državama

Bračni par iz Dallasa, u Teksasu, tužio je Toyotu nakon što su u svojem Lexusu doživjeli nesreću u kojoj su njihova djeca ozlijeđena. Nesreća se dogodila sredinom 2016. godine, kada je njihov Lexus ES300 stajao u koloni, a odostraga je naletjela Honda Pilot. Njihova djeca bila su se na stražnjoj klupi, a popustili su nasloni prednjih sjedala.

Toyota mora jednoj obitelji isplatiti 208 milijuna dolara zbog nesreće | Author: Lexus foto: Lexus

Od jačine udarca prednja sjedala su djelomično popustila te se prevrnula prema djeci, koja su bila vezana na zadnjoj klupi. U tužbi se navodi da su trogodišnji dječak i petogodišnja djevojčica pretrpjeli ozbiljne ozljede glave i zadobili druge ozljede. Također se navodi kako Toyotina prednja sjedala u tome modelu imaju konstruktivne, dizajnerske i strukturalne nedostatke, jer su napravljene tako da u slučaju nesreće prvotno štite vozača i suvozača. 

Toyota mora jednoj obitelji isplatiti 208 milijuna dolara zbog nesreće | Author: Lexus foto: Lexus

Sud u Teksasu je odlučio da japanska kompanija mora toj obitelji platiti čak 208 milijuna dolara odštete, odnosno 1,36 milijardi kuna. Iako su predstavnici Toyote izjavili da poštuju odluku suda, smatraju kako presuda ima ozbiljnih nedostataka pa će uložiti žalbu na taj postupak. Također smatraju kako djeca nisu zadobila ozljede od nagnutih sjedala, nego od udarca drugoga vozila odostraga. 

Toyota mora jednoj obitelji isplatiti 208 milijuna dolara zbog nesreće | Author: Lexus foto: Lexus

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.