Početna Off 60 pregleda

Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet...

Michael Schumacher
Vidi galeriju 1/6
Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet... Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet... Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet... Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet... Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet... Tri godine patnje: Schumacher je i dalje prikovan za krevet...

Niti nakon tri godine nema značajnijih pomaka u liječenju velikog vozača Formule 1. Obiteljski prijatelji ne žele govoriti o tome, a žena i djeca pokušavaju normalno živjeti svoje živote

Michael Schumacher (47) ne može hodati pa ni ustati čak ni uz pomoć specijalista koji ga liječe, posljednje su relevantne informacije o najtrofejnijem vozaču Formule 1 u povijesti koje je izrekao Felix Damm, obiteljski odvjetnik. Danas je tri godine otkako se dogodila skijaška nesreća u Meribelu. 

Michael Schumacher | Author: Arhiva foto: Arhiva

Što bi radio da se nesreća nikad nije dogodila? Vrlo vjerojatno bi se i dalje natjecao u nekom od automotosportova pa makar rekreativno. Možda bi bio član momčadi Ferrarija kao što je Niki Lauda u Mercedesu. No nažalost, prema svemu sudeći, takvo nešto nećemo doživjeti još neko vrijeme.

Michael Schumacher | Author: Arhiva foto: Arhiva

Niti nakon tri godine nema značajnijih pomaka u liječenju velikog vozača Formule 1. Obiteljski prijatelji ne žele govoriti o tome, mole se, ali ne žele govoriti. Njegova supruga Corinna te djeca Gina Maria i Mick dali su sve u liječenje svojeg oca i pokušavaju koliko-toliko normalno živjeti svoje živote.

Michael Schumacher | Author: Arhiva foto: Arhiva

Supruga Corinna potrošila je 15 milijuna eura na gradnju medicinske jedinice kraj kuće. Michael ima skrb 24 sata, no svaki tjedan obitelj košta milijun kuna. Premda je Schumi u karijeri zaradio 700 milijuna eura, obitelj je prodala kuću u Norveškoj i privatni zrakoplov kako bi financirali liječenje.

Michael Schumacher | Author: Arhiva foto: Arhiva

Podsjetimo, sve se dogodilo 29. prosinca 2013. godine . Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Meribelu. U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. Pao je i lupio glavom u kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.

Michael Schumacher | Author: Arhiva foto: Arhiva

Ironično je što je Michael cijeli život proveo u automobilizmu, na rubu, a na kraju je stradao na skijanju . Čudan epilog s obzirom da je sedmerostruki svjetski prvak bio iskusan i dobar skijaš. Schumacher je hitno prevezen u bolnicu. Stavljen je u induciranu komu, a zatim je uslijedila selidba po bolnicama da bi 9. rujna 2014. godine otišao u svoj dom u Švicarskoj prilagođen za što brži oporavak.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.