Početna Off 1309 pregleda

Ima se, može se: Troje Slovenaca kupilo Porsche po 395.000 eura

Porsche doradio GT2 RS i skinuo rekord na Nürburgringu
FOTO: Porsche

Prosječan Hrvat ga ne može zaraditi ni da samo za nj radi svih 40 godina staža, a Slovenac tri desetljeća

 

Da svaki novčić koji do pune mirovine zaradi prosječni Hrvat 'stavi pod jastuk' to mu ne bi bilo dovoljno da kupi nov Porsche 911 GT 2 RS.

Porsche doradio GT2 RS i skinuo rekord na Nürburgringu | Author: Porsche foto: Porsche

No u susjednoj Sloveniji, javlja tamošnji medi medij 24ur, lani su prodana tri takva auta iz limitirane serije. Svaki vrijedi 395.000 eura, a prosječni Slovenac za nj mora raditi samo desetljeće kraće negoli Hrvat. No jedan od najbržih automobila današnjice san je snova i milijunaša i entuzijasta. Ovi drugi, čini se, više uživaju u njemu, jer njihov san i zaljubljenost traju dugo, a prvospomenuti ih najčešće kupuju zapravo zbog – zarade!

Author: porsche foto: porsche

Kada mi obični smrtnici kupimo auto i izvezemo ga iz salona već nakon nekoliko kilometara vrijedi puno manje od cijene. Za dvije-tri godine vrijednost mnogih se prepolovi. A posve je drukčija priča s ovakvim automobilima poput ovoga Porschea. Čim je plaćen već je vlasniku osigurao zaradu kakvu teško na burzama može postići. Za neko vrijeme će vrijediti dvostruko oli višestruko. Dijelom zbog svojih kvaliteta, no uglavnom zbog toga što je serija ograničena.

Porsche 911 GT2 RS | Author: YouTube foto: YouTube

Vlasnik samo treba čekati i čuvati auto u garaži, na sigurnome i u najboljim uvjetima. Oni takvim autima ne idu na izlete i u prodajne centre. Samo ponekad na trkaće staze koje su dostupne i za cestovna vozila. I onda vide i osjete što može ovaj monstruozno dobar auto s motorom čija je zapremina 3,8 litara, a snaga 700 KS i 750 Nm te najveći broj okretaja 7000 o/mn. Ubrzava do 100 km/h za 2,8 sekundi, a najveća je brzina 340 km/h, Proizvođač tvrdi kako prosječno troši 11,8 l/100 km.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.