Početna Off 3692 pregleda

Tužio Mercedes i dobio 1000 € jer su sjedala kožnata, a ne kožna

FOTO: Mercedes-Benz

U Velikoj Britaniji kupac je dobio odštetu od 1000 eura, nakon što je otkrio kako su kožna sjedala u njegovu Mercedesu zapravo napravljena i iz drugih materijala

Author: Peter Powell foto: Peter Powell

Nezadovoljni vlasnik Mercedesa, Kerry Costello (72) kupio je rabljenu E-klasu kabriolet za 40.000 eura. Ubrzo nakon toga pročitao je članak o vlasniku Mercedesa koji je kožna sjedala iz svog automobila dao na laboratorijsku analizu jer je sumnjao da nisu u presvučena stopostotnom kožom.

Author: Peter Powell foto: Peter Powell

Costello je otišao do lokalnog Mercedesova zastupnika i pitao jesu li sjedala u njegovu kabrioletu djelomično presvučena plastikom. Tvrdi kako mu tamo nisu htjeli konkretno odgovoriti pa se obratio nadležnome Vadinu tijelu za sporove u autoindustriji (poput udruge za zaštitu potrošača). Mercedes-Benz se uskoro očitovao i naveo kako se prilikom izrade sjedala u kožu ugrađuju i drugi materijali da bi koža dobila bolju čvrstoću i željenu strukturu.

Author: Peter Powell foto: Peter Powell

Između ostalog, u Mercedesu su zaključili kako Costello nije oštećen ni na koji način, jer je kupio rabljeni automobil i nije morao posebno nadoplatiti kožna sjedala, kao što to rade kupci novih vozila. No arbitar im je rekao kako je njihov opis 'kožna sjedala' kratak i jasan. 'Mislim da, ako u dokumentima piše kako su u automobilu kožna sjedala, ja s pravom očekujem da su presvučena pravom kožom. Platio sam velik iznos za ovaj automobil i očekujem točan opis onoga što plaćam', rekao je Costello.

Author: Peter Powell foto: Peter Powell

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.