Početna Off 10690 pregleda

Amerika: Ovaj čovjek najstrastveniji je kolekcionar Yuga

Kolekcionari Yuga u Americi
FOTO: The Washington Times

Većina Amerikanaca smatra kako je Yugo najgori automobil ikada proizveden, a internet je prepun primjera američkog ismijavanja i sprdnje s tim kultnim automobilom iz prošloga stoljeća

 

Art Hughes iz američke države Ohio ima 78 godina, a kada je otišao u mirovinu odlučio je naći automobil koji će restaurirati i kojim će pohoditi skupove zaljubljenika u automobile.

Kolekcionari Yuga u Americi | Author: The Washington Times foto: The Washington Times

Za razliku od većine tipičnih Amerikanaca, koji u ovakvom slučaju traže američke automobile, Art je odlučio kupiti Yugo i učinio je to 2009. godine. Bio je to plavi Yugo proizveden 1989., s automatskim mjenjačem, što je rijetkost čak i na američkome tržištu.

Kolekcionari Yuga u Americi | Author: The Washington Times foto: The Washington Times Tri godine poslije nabavio je i žuti Yugo Cabrio iz 1990., koji je još rjeđi, a u Americi ih je prodano samo sedamdesetak. Oba Yuga Art je restaurirao, a žuti je poklonio svojoj supruzi. U kolekciju je 2013. godine stigao i Yugo GV Sport, jedan od posljednjih primjeraka koji su završili na američkome tržištu.

Kolekcionari Yuga u Americi | Author: The Washington Times foto: The Washington Times

Hughes kaže kako je na sva tri primjerka potrošio oko 25.000 dolara te nimalo ne žali zbog toga. Dodaje kako su njegovi automobili glavna tema na skupovima vlasnika klasičnih automobila, koje pohodi.

Kolekcionari Yuga u Americi | Author: The Washington Times foto: The Washington Times Mehaničar Darrell Saunders iz Ohija još je jedan zaljubljenik u Yugo, a ima tamno plavi Yugo iz 1987. godine. Hughes i Saunders članovi su Kluba ljubitelja Yuga u Americi, a od 1317 članova aktivno ih je između 50 i 75. Yugo se u Americi prodavao od 1985. do 1992. godine, a najbolja prodajna godina bila je 1987.

Kolekcionari Yuga u Americi | Author: The Washington Times foto: The Washington Times

 

Pogledajte naš test novog Porschea 911 (992):

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.