Početna Off 823 pregleda

U Lamborghiniju jurio 160 km/h brže od dozvoljenog

FOTO: Facebook

U svojoj jurnjavi nije imao previše sreće jer je naletio na policijsku patrolu koja mu je uređajem za mjerenje brzine utvrdila brzinu od čak 244 km/h

Jasno je da u automobilu kao što je Lamborghini Aventador SVJ ponekad poželite stisnuti gas do daske, no ono što je učinio jedan vlasnik ovog automobila a američkoj saveznoj državi Kaliforniji zaslužuje svaku osudu. Vlasnik je, naime, uspio svoj superautomobil natjerati skoro 160 km/h brže od ograničenja brzine. 

U svojoj jurnjavi nije imao previše sreće jer je naletio na policijsku patrolu koja mu je uređajem za mjerenje brzine utvrdila brzinu od čak 244 km/h na otvorenoj cesti na kojoj je brzina ograničena na 88 km/h. Zbog jurnjave vozač je zaradio optužnicu za obijesnu vožnju zbog koje bi mogao i u zatvor. Kazna od 100 dolara koja je predviđena za ovakav prekršaj sigurno neće predstavljati neki problem vlasniku (pre) skupog Lamborghinija, no osim novčane kazne za ovaj prekršaj se može izreći i kazna od 90 dana zatvora. 

Author: Facebook foto: Facebook

Kalifornijska policija je vozača zaustavila u području Santa Barbare na državnoj cesti broj 154. Riječ je o klasičnoj cesti s dvosmjernim prometom i dosta zavoja zbog čega je njegova velika brzina ocijenjena kao vrlo opasna. 

U svakom slučaju, da i dobije maksimalnu kaznu, vozač će proći mnogo bolje nego da je taj prekršaj učinio u Hrvatskoj. Obijesna vožnja u Hrvatskoj spada pod kazneni zakon, a za nju je vozaču moguće izreći čak tri godine zatvora. 

Aventador SVJ premijerno je prikazan 2018. godine, a pokreče ga V12 motor s čak 770 KS. Do 100 km/h ubrza za 2,8 sekundi, a može postignuti čak 350 km/h. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.