Početna Off 39 pregleda

VIDEO: Čovjek zaspao tijekom vožnje na autopilotu

spava i vozi
Vidi galeriju 1/2
VIDEO: Čovjek zaspao tijekom vožnje na autopilotu VIDEO: Čovjek zaspao tijekom vožnje na autopilotu

Autopiloti u automobilima sve više postaju naša realnost. No, je li stvarno stupanj razvijenosti tih sustava dostigao tu razinu da dok se vozimo možemo malo i odrijemati?

Autopiloti su odlična stvar za vožnju autocestom gdje su zapravo vaše radnje minimalne pa stoga automobil može vrlo uspješno voziti umjesto vas. No, koliko je pametno to što je ovaj čovjek učinio za volanom svoje Tesle S? Ugodno se zavalio u sjedalo vozila, naslonio glavu i zaspao. Možemo pretpostaviti da mu je barem jedna ruka ostala na volanu jer bi ga u protivnom sustav vrlo brzo probudio.

Već dosad mnogo se tinte prolilo koliko su zaista autopiloti sigurni, nemali broj puta dogodilo se da su se upravo vlasnici Teslinih vozila bunili kako su se njihovi automobili sami od sebe zabijali u vozilo ispred. Da je ovaj pospani gospodin slučajno uzrokovao prometnu nesreću tijekom vožnje na autopilotu, rasprava koja zapravo nikad nije niti prestala dobila bi nove dimenzije.

On očito jako vjeruje svojem automobilu, odnosno sustavu autopilota koji je u njega ugrađen. No, je li ipak prerano za ovakve 'avanture', jesu li autopiloti već dovoljno razvijeni da možemo jednostavno zaspati za upravljačem?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.