Početna Off 410 pregleda

Video: Eksplodirao mu mjenjač dok je mjerio snagu na valjcima

FOTO: YouTube

Neposredno nakon što je pustio gas došlo je do eksplozije i požara te su se istovremeno na automobilu aktivirale bočne zračne zavjese

Američki vlasnik crnog Chevroleta Camara ZL1 na teži je način otkrio što može poći po zlu ako pokušate izvući nerazumno mnogo snage iz sportskog automobila. 

Andrew Zurick, vlasnik ovog automobila vodi trgovinu pod imenom Complete Street Performance i ima kanal na YouTubeu. Snimao je video kako mjeri snagu prerađenog automobila na valjcima. Nije objasnio što je sve promijenio na autu, no njegova snaga je podignuta na više od 840 KS kada se za pogon koristi E85 gorivo s 85 posto etanola. Test snage nije završio kako se vlasnik auta nadao. 

Author: YouTube foto: YouTube

 Zurick je stisnuo gas, te je auto došao do maksimalnog broja okretaja, no neposredno nakon što je pustio gas došlo je do eksplozije i požara te su se istovremeno na automobilu aktivirale bočne zračne zavjese. Tu snimka prestaje jer je osoba koja je snimala požurila ugasiti vatru. Požar je brzo obuzdan te nije nastala daljnja šteta. 

Tim u radionici brzo je utvrdio da je kućište mjenjača puklo i da je to izazvalo eksploziju. Moguće je da su se zračni jastuci aktivirali zbog udarnog vala eksplozije, što je svakako vrlo čudan detalj. Zurick koji je u nesreći lakše ozlijeđen sretan je što se to dogodilo u radionici gdje je netko mogao odmah ugasiti vatru. Na cesti ili stazi vatra je mogla lako zahvatiti čitav automobil. 

Bilo kako bilo, ovaj primjer je dokaz da se prerađivanje automobila ipak treba dati u ruke profesionalcima. Nije dovoljno samo "nasvirati" motor, i sve druge komponente trebaju pratiti njegovu snagu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.