Početna Off 717 pregleda

VIDEO: Ovo je najbrži Porsche na svijetu, a ima oko 1200 KS!

1

Ovaj posebno modificirani Porsche 911 Turbo S 402 metra prolazi ispod 9 sekundi

Jedan od najbržih automobila na svijetu svakako je Porsche 911 Turbo S. Do stotke ubrzava samo 2,4 sekunde, a usporedbe radi isto toliko treba Bugattiju Chironu, koji osim 1500 KS ima i pogon na sve kotače. No uvijek postoje entuzijasti koji žele još korak dalje, pa dok vide prostor za nabrijavanje nemaju namjeru stati.

Ekipa iz Turske, koja djeluje pod imenom Esmotor, u svojim garažama gradi najbrže automobile Porsche na svijetu! Prema njihovim tvrdnjama ovaj 911 Turbo S isporučuje 1073 KS i 1394 Nm okretnoga momenta na kotačima, a snaga na radilici je oko 1200 KS. Ova devetstojedanaestica četvrtinu milje prevalila je za 8,99 sekundi, a izlaznom brzinom 258,6 km/h! To je svjetski rekord ne samo za 991.1 generaciju Porschea 911, već i za prvi automobil opremljen mjenjačem PDK, koji je četvrtinu milje prošao za manje od devet sekundi.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

No čini se kako ima još prostora za napredak. U videu izgleda kao da 911 Turbo S ne starta agresivno kako bi mogao, niti se previše razlikuje od tvroničke verzije (osim motora). Vrijeme na stazi je dosta sparno, s obzirom na to da je ovaj Porsche napravljen po narudžbi Ekanoo Racing Teama iz paklenoga Bahreina, gdje je i snimljen video. Smanjenjem mase automobila,s  boljim gumama, nešto nižom temperaturom zraka i agresivnijim startom ekipa  Ekanoo Racing vjerojatno bi mogla skinuti vlastiti svjetski rekord.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.