Početna Off 7678 pregleda

Video: Skinuli karoseriju s Tesle da bi što bolje ubrzavala

FOTO: youtube

Iako se čini da ovaj "eksperiment" nije imao nikakvog smisla, on je dobar pokazatelj koliko masa utječe na ubrzanje automobila

Ekipa s YouTube kanala "B is for Build" iskoristila je Teslin Model 3 koji ej bio oštećen u poplavi za prilično bizaran ali i vrlo zanimljiv eksperiment: hoće li Tesla Model 3 voziti i nakon što se s nje ukloni karoserija i koliko će brže ubrzavati? 

Author: youtube foto: youtube

Chris koji vodi YouTube kanal B is for Build i njegovi kolege izrezali su i uklonili s automobila gotovo sve što nije nužno da bi vozio. S automobila je uklonjena praktično čitava karoserija osim dijela B-stupa koji je ostavljen kako bi na njemu ostao sigurnosni pojas. Osim karoserije uklonjena je i gotovo kompletna unutrašnjost. 

Serijska Tesla Model 3 Performance ima 457 KS i do 60 mph ubrzava za 3,1 sekundu po podacima proizvođača. Dok je automobil još bio u originalnom stanju Ekipa s YouTube kanala uspjela je ubrzati do 60 milja na sat (96 km/h) za 3,56 sekundi. Verzija s uklonjenom karoserijom i drugim dijelovima pokazala se mnogo bržom, te je 60 mph "uhvatila" za samo 2,46 sekundi što je na razini ubrzanja modernih hiperautomobila. Iako se čini da ovaj "eksperiment" nije imao nikakvog smisla, on je dobar pokazatelj koliko masa utječe na ubrzanje automobila. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.