Početna Off 109 pregleda

Virtualna stvarnost: VR utrkivanje došlo je jako blizu stvarnome svijetu

1
Vidi galeriju 1/4
Virtualna stvarnost: VR utrkivanje došlo je jako blizu stvarnome svijetu Virtualna stvarnost: VR utrkivanje došlo je jako blizu stvarnome svijetu Virtualna stvarnost: VR utrkivanje došlo je jako blizu stvarnome svijetu Virtualna stvarnost: VR utrkivanje došlo je jako blizu stvarnome svijetu

Vožnja automobila u VR videoigrama zaista je pravo iskustvo i u isto vrijeme suludo realna i slična pravoj vožnji...

Iako gaming industrija iz godine u godinu eksponencijalno raste, svakako je najvažniji segment Virtual Reality (VR), odnosno u prijevodu - virtualna stvarnost. Igrač uz pomoć naočala upravlja videoigrom iz prvoga lica, imajući doživljaj stvarnoga svijeta. U automobilskim igricama VR je implementiran impresivno i realistično.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Naime, prilikom vožnje auta okrećući glavu okrećete i pogled vozača automobila, pa je sve na svome mjestui vrlo blizu stvarnosti. Tako igrač na konzoli ili računalu dobivakompletnu sliku stvarnog iskustva vožnje trkaćeg automobila. Doživljaj se zaokružuje ako igrač ima simulator pokreta automobila, jer je osim perspektive onda svjestan i osjeća “ponašanja” automobila za jurnjave u zavojima.

0 | Author: Play3r foto: Play3r

Po mojemu mišljenju VR sustav najbolje dočarava ‘pravu stvar’ u vodećim igraćim simulacijama. Igre poput Assetto Corse, Project CARS-a, iRacinga i DiRT Rallyja najčešće koriste Oculus Rift virtualne ‘naočale’ na PC platformi, a službene VR uređaje na Playstationu i Xboxu. Razina detalja i vjernost pokreta vozača u igri iskustvo su koje svakako preporučujemo svakom istinskom ljubitelju virtualne autojurnjave.

1 | Author: DRIVETRIBE foto: DRIVETRIBE

Nevjerojatno je koliko je gaming industrija u sektoru autoigrica napredovala u posljednjim godinama. Danas naprimjer vožnja bolida Formule 1 po Spa-Francorchampsu u VR modu igraču dostavlja iskustvo igranja na dosad najvećoj razini. Glavni ljudi u gaming industriji za skoru su budućnost najavili još revolucionarnih tehnologija, što će profit i popularnost industrije lansirati na najveću moguću razinu.

Svijetla budućnost tako čeka i fanove autoigrica, jer ako je današnje VR utrkivanje samo ‘vrh sante leda’, s radošću očekujemo naredne godine i razvitak te tehnologije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.