Početna Off 38 pregleda

Volkswagen napušta WRC nakon četiri uzastopne pobjedničke sezone

Volkswagen Polo R WRC

Sébastien Ogier u Volkswagen Polu R WRC pokorio je relijaški svijet u posljednje četiri godine...

Jedna od mjera štednje koje je Volkswagen grupa usvojila prije više od godinu dana uključivala je i drugačiji raspored uloga u sportskim natjecanjima. Već je potvrđeno da Audi napušta WEC (World Endurance Championship) i da će se fokusirati na Formulu E, a danas su se ostvarila nagađanja o Volkswagenovom napuštanju WRC-a (World Rally Championship).

Volkswagen Polo R WRC | Author: WRC foto: WRC

Frank Welsch, član Volkswagenovog odbora za razvoj, izjavio je : - Čekaju nas ogromni izazovi. Sa širenjem programa elektrifikacije vozila moramo usmjeriti naše napore na važne tehnologije za budućnost. U WRC-u smo daleko nadmašili svoje ciljeve, a sad reprogramiramo Volkswagen Motorsport i pomičemo tehnička rješenja prema zahtjevima budućnosti. 

Sébastien Ogier i Julien Ingrassia  | Author: Auto start foto: Auto start

Izlaskom Volkswagena iz WRC-a, ostaju četiri velike momčadi podržane proizvođačima - Citroen, Hyundai, M-Sport (Ford) i Toyota. Također, od iduće sezone najavljena su i nova pravila. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.