Početna Off 5 pregleda

Zvjerski nijemac u eksperimentu protiv borbenog mlažnjaka

PORSCHE I AERO L39 ALBATROS
Vidi galeriju 1/2
Zvjerski nijemac u eksperimentu protiv borbenog mlažnjaka Zvjerski nijemac u eksperimentu protiv borbenog mlažnjaka

Sportski automobili svojom eksplozivnošću utječu na naš mozak. Pretpostavljamo da još veće reakcije izaziva vožnja borbenim avionom. U Porscheu vjeruju da mogu konkurirati u ovom ludom eksperimentu

Nema rasprave o tome da divlja vožnja brzim automobilom u vašem mozgu stvara navalu emocija, no ako vas stavimo u borbeni mlažnjak, kakvi su rezultati? Stručnjaci Porschea iz Nizozemske dosjetili su se ideje mjerenja razine dopamina u mozgu pri vožnjama  Porscheom 911 GT3 i Aero L39 Albatrosom koji je najviše upotrebljavani borbeni mlažnjak za obuku pilota u svijetu. Bitka se odvila na trkaćoj stazi u Zandvoortu, a kako bi zabilježili podatke korišten je EEG monitor. Napomenimo da jačina G sila nije jedini razlog rasta razine dopamina. Utjecaj također ima i uzbuđenje osobe. Kako je cijeli eksperiment izgledao pogledajte u videu.

Nije potrebno biti veliki znanstvenik da zaključite kako stimulacija vožnje brutalnim Aero L39 Albatrosom izaziva veće i snažnije reakcije od 991 GT3 koji se ipak vozi po asfaltu. Prema rezultatima obje vožnje, avion je ispao pobjednikom ali brojke Porschea su respektabilne za vozilo koje svoju upotrebu nalazi na tlu, a ne u zraku. Što vi mislite? Jesu li rezultati stvarni ili namješteni?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.