Početna Tech 4548 pregleda

Brabus od običnoga glisera napravio morsku neman

Brabusov gliser s 800 konja po uzoru na G-klasu
Vidi galeriju 1/14
Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer' Brabus od običnog glisera napravio vodenu 'zvijer'

Brabus je planetarno poznat po svojim preradama automobila Mercedes-Benz, no novo partnerstvo s tvrtkom Axopar, koja proizvodi brodove, odvelo je ovog tuneraautomobila u carstvo nautičkih performansi i luksuza

Novi Brabusov video s Palma Boat Showa daje nam uvid u ovaj gliser s 800 'konja', a kako bi doživljaj luksuza i ekstravagancije bio potpun, tu je i pripadajuća G-klasa G850. Brabus Shadow 800 koristi Axoparov trup dug 11,2 metra, a pokreće ga par motora Mercury Racing Verado 400R.

Brabusov gliser s 800 konja po uzoru na G-klasu | Author: Brabus foto: Brabus

Svaki od ovih 2,7-litrenih motora uz pomoć kompresora proizvodi po 400 'konja', a zajedno mogu potjerati ovaj gliser do 93 km/h. Plovilo je opremljeno i mnoštvom tehnologije, poput podvodnih kamera i najmodernijega navigacijskog sustava. Shadow 800 dostupan je u dvije kombinacije boja.

Brabusov gliser s 800 konja po uzoru na G-klasu | Author: Brabus foto: Brabus

Jedna, kao u videu, Brabusova crna s nekoliko crvenih detalja, a druga, za one kojima je ova opcija pretamna, postoji i siva kombinacija. Unutrašnjost je oplemenjena mnogim dijelovima načinjenim iz karbona i lakih materijala, u crnim i sivim nijansama, a ispod pramca je prostor s dva ležaja.

Brabusov gliser s 800 konja po uzoru na G-klasu | Author: Brabus foto: Brabus

Brabus i Axopar proizvest će samo 20 primjeraka Shadowa 800, s početnom cijenom 397.500 eura. Bit će tu još mnogo dodataka i opcija, koje se nude na listi opreme, a dodatno će podići cijenu. Ove dvije tvrtke imaju zajedničke planove za budućnost, a najvažniji je izgradnja tvornice, koja bi trebala početi raditi sljedeće godine. U planu je još brodova, uključujući i veći model, dug 13,7 metara.

Brabusov gliser s 800 konja po uzoru na G-klasu | Author: Brabus foto: Brabus

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.