Početna Tech 991 pregleda

Kad mašta nema granice: U novome CLA-u igraju se igrice

Dečki nikada ne odrastaju, njihove igračke samo postaju skuplje. Poslovica je to koja doslovno opisuje i novitet iz Mercedesa, koji je nedavno predstavljen u Barceloni na Svjetskome kongresu mobilnosti

Njemački je proizvođač na svom izložbenom prostoru predstavio model CLA, u kojemu je prezentirao najnovija poboljšanja svoga sustava infotainmenta MBUX, uključujući i brojne nove aplikacije. Posjetitelji su mogli sjesti za volan Mercedesa i na središnjemu zaslonu isprobati kultnu Nintendovu igricu, megahit devedesetih godine, Super Mario Kart, koja je integrirana u sustav infotainmenta novome CLA-u.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Riječ je o SuperTuxKart, besplatnoj verziji igrice Mario Kart, koja radi na Linuxu, MacOS-u, Windowsima i Androidu, a očigledno i na posljednjoj generaciji Mercedesova infotainmenta. Mercedes nije samo prilagodio volan i papučice da bi se moglo igrati ovu igricu. Čak i ventilacijski otvori pušu zrak, a intenzitet puhanja ovisi o brzini kretanja autića u igrici. Ambijentalna LED rasvjeta mijenja se iz crvenog u zeleno na početku utrke, a ako u igrici dođe do nesreće, sigurnosni pojas se zateže.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Iako je ovo tek demonstracija mogućnosti Mercedesova sustava MBUX, plan je omogućiti aplikacije igrica kupcima u neposrednoj budućnosti.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.