Početna Tech 1726 pregleda

Mobileye: Uređaj koji smanjuje broj nesreća i spašava ljudske živote

FOTO: Mobileye

U petak 23.studenoga u Zagrebu je predstavljena napredna sigurnosna tehnologija Mobileye. Mobileye, tvrtka u vlasništvu Intela, globalni je lider u razvoju novih tehnologija i strojnog učenja, analize podataka, lokalizacije i tehnologije mapiranja za napredne sustave asistencije vozaču (ADAS) i rješenja za autonomnu vožnju

 

Spašavanje ljudskih života je ono što nas pokreće, a napredne sigurnosne tehnologije pomoći vozaču (ADAS) su danas integrirane u više od 25 milijuna vozila. Počeli smo jednostavnom misijom smanjivanja broja prometnih nesreća i s njima povezanih ozljeda i smrtnih ishoda. Danas imamo jedan od najnaprednijih sustava za izbjegavanje sudara, s vizijom razvoja autonomne vožnje i revolucije u sigurnosti prometa.

Author: Mobileye foto: Mobileye

Dvije sekunde od upozorenja mou spriječiti gotovo sve sudare

Svjetski poznati Mobileye, sustav za izbjegavanje sudara, izradili su isti stručnjaci koji razvijaju neke od svjetski najsuvremenijih tehnologija ADAS, a može se nadograditi u gotovo svako postojeće vozilo. Mobileye smanjuje rizik od sudara upozoravajući vozača vizualnim i zvučnim signalom, pružajući mu tako dragocjene sekunde u kojima može reagirati da bi izbjegao ili ublažio sudar. Kamera uz koju dolazi zaslon EyeWatch skenira prometnu situaciju ispred vozila, a sustav Mobileye prepoznaje i otkriva druga vozila, pješake, bicikliste, oznake voznih traka i znakove ograničenja brzine, koji mogu biti na putu vozila, a sve to u stvarnome vremenu.

Author: Mobileye foto: Mobileye

Nakon tri do četiri tjedna korištenja sustava Mobileye vozači se naviknu na upozorenja i nauče ih predvidjeti. Stoga prirodno počinju održavati sigurniji razmak od vozila ispred ili se ranije zaustavljaju da bi izbjegli zvučni signal.

Mobileye, sustav za izbjegavanje sudara, dostupan je s jednom kamerom okrenutom prema naprijed ili s više kamera (Mobileye Shield+) dizajniranih za velika komercijalna vozila. Obje verzije pružaju šest obavijesti koje spašavaju živote i usklađene su sa sigurnosnim standardima za upozorenja o napuštanju prometne trake i upozorenja o mogućem sudaru.

Detaljnije informacije o sustavima sugurnosti Mobileye možete saznati na sljedećemu linku.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.