Početna Tech 3031 pregleda

Nova tehnologija čini prikolicu 'nevidljivom' i olakšava vožnju

Problem preglednosti u vozilu i mrtvi kutovi problem su u većini modernih vozila, za razliku od nekadašnjih automobila s tradicionalnim dizajnom. Neka rješenja već se uglavnom odavno primjenjuju, no postoje i inovacije

Tvrtka Valeo predstavila je posebno rješenje problema vidljivosti za vozila koja vuku prikolicu. Ova tehnologija omogućava vozaču da vidi kroz svoju prikolicu. Sustav 'XtraVue Trailer' koristi nekoliko kamera instaliranih na stražnjemu dijelu vozila i prikolice.

Author: YouTube foto: YouTube

Slike sa svih kamera kombiniraju se u jednu koja na ekranu u vozilu prikazuje što se dešava iza prikolice. Sustav je još u razvojnoj fazi pa je ugrađen dodatni ekran, a svakako je u planu da se slika prikazuje na ekranu originalnoga sustava info-zabave automobila.

Author: YouTube foto: YouTube

Ovaj sustav omogućava znatno lakše manevriranje, prestrojavanje i parkiranje, bez obzira na veličinu prikolice i to uz potpunu kontrolu i preglednost oko vozila.

Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.