Početna Tech 744 pregleda

Punjače za aute u svaki novi dom, ali i na rasvjetne stupove

U kojoj zemlji se prodaje najviše električnih automobila?
FOTO: Međunarodna agencija za energiju

Britanci žele biti zemlja u kojoj se 2040. neće prodavati auti s benzinskim i dizelskim motorima i za to će osigurati 400 milijuna funti. Novcem će poticati rasvjetne stupove s utičnicama te bežične punjače za aute

Elekktrifikacija Volvo | Author: Volvo foto: Volvo

Britanci žele potaknuti prodaju i korištenje električnih vozila i zbog toga će svi novi domovi morati imati i utičnicu za električna vozila. Dio je to mjera teških 400 milijuna funti, prema kojima će i utičnice morati imati i rasvjetni stupovi koji se nalaze na cestama uz koje su parkirališna mjesta. 

U kojoj zemlji se prodaje najviše električnih automobila? | Author: Međunarodna agencija za energiju foto: Međunarodna agencija za energiju

Ministar prometa Chris Grayling kaže da su ove mjere najznačajnije za cestovni promet od izuma automobila jer će omogućiti vozačima da im bude lakše napuniti vozilo nego što je s klasičnim autima kojima moraju posjetiti benzinske postaje. 
Dio strategije Britanske vlade je i da 2040. godine u prodaji više ne bude novih benzinskih i dizelskih vozila, a Grayling kaže da će nagrada na tome putu biti zdraviji i čišći okoliš, ali i ekonomija za budućnost. 
Investicijski fond koji je težak 400 milijuna jednako će napuniti država i privatni sektor, a 40 milijuna funti trebalo bi se osigurati za razvoj jeftine bežične tehnologije kojom bi se punila vozila, prenosi Daily Mail.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.