Početna 25 pregleda

VIDEO: Audi RS7 Piloted Driving Concept - procesori brži od vozača

Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro
Vidi galeriju 1/3
VIDEO: Audi RS7 Piloted Driving Concept - procesori brži od vozača VIDEO: Audi RS7 Piloted Driving Concept - procesori brži od vozača VIDEO: Audi RS7 Piloted Driving Concept - procesori brži od vozača

Autonomno vozilo Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro brže je na pisti od trkaćih vozača

Audi je izveo uspješan test na trkaćoj stazi Sonoma Raceway u Kaliforniji. Samovozeći automobil najnovije generacije, Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro (piloted driving concept), još uvijek je studija, no sam je vozio po stazi. Koncept je izložen maksimalnim fizičkim ograničenjima iz kruga u krug, a krugove je okretao visokom savršenošću i preciznošću. 

Test je iskorišten za provjeru i razvoj svih sustava, posebno kočnica, upravljanja i pomoći vozaču. Iz kruga u krug postizao je ujednačena vremena krugova koja su bila jednakija od onih koje su postizali isti automobili kojima su upravljali trkaći vozači. Vožen je krug staze od 4.050 metara za što je samovozećem automobilu trebalo 2:01.01 minute.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.