Početna Moto 833 pregleda

Volkswagen će proizvoditi skutere: Ulaže u kinesku tvrtku NIU

NIU i VOLKSWAGEN udružuju snage
FOTO: NIU

Njemački automobilski div Volkswagen kreće u suradnju s kineskom inovativnom tvrtkom NIU radi ulaska u poslovanje električnim skuterima

 

Tvrtke će zajedno izraditi model Streetmate, koji ima najveću brzinu 45 kilometara na sat i domet 60 kilometara. NIU je lani, u četvrtome kvartalu, diljem svijeta prodao 93.611 električnih skutera, 77,9 % više nego u prethodnome fiskalnom razdoblju.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Samo u studenome, na najvećemu svjetskome motosajmu EICMA u Milanu, prikazane su brojne inovacije ovoga kineskog startupa. Osim toga, u Kini je NIU otvorio 118 novih franšiznih trgovina. Sad ima ukupno 760 franšiznih trgovina u 178 kineskih gradova. Njegova međunarodna prodajna mreža obuhvaća čak 27 zemalja.

NIU i VOLKSWAGEN udružuju snage | Author: NIU foto: NIU

VW-ov savez s Kinezima dio je trenda. Njemački proizvođač automobila želi svoju platformu za električna vozila otvoriti drugim proizvođačima, a planira to učiniti električnim skuterima. Skuteri NIU osvojili su niz najvažnijih svjetskih nagrada za dizajn, a na hrvatskome tržištu dostupni su preko renomiranoga distributera KRK MOTO, poznatoga po iznimno uspješnoj distribuciji vodećega svjetskoga proizvođača Kymcoa.

Više o skuterima NIU, kao i popis prodajnih mjesta možete naći na njihovu websiteu www.niu.com/hr

 

Ekskluzivno u Hrvatskoj: Pogledajte test nove Toyote Supre

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.