Početna Auto 384 pregleda

30 godina evolucije: Volkswagen Polo iz prve i šeste generacije

1
Vidi galeriju 1/5
30 godina evolucije: Volkswagen Polo iz prve i šeste generacije 30 godina evolucije: Volkswagen Polo iz prve i šeste generacije 30 godina evolucije: Volkswagen Polo iz prve i šeste generacije 30 godina evolucije: Volkswagen Polo iz prve i šeste generacije 30 godina evolucije: Volkswagen Polo iz prve i šeste generacije

Usporedo s prvom generacijom Golfa, a isprva i u njegovoj sjeni, Volkswagen je razvijao Polo. Danas je dostupna šesta generacija auta koji je mnogima jedan od najpoželjnijih u klasi. Za razliku od skromnih početaka, prvoga Pola i njegova tehničkog blizanca Audija 50, novi je Polo danas veći, opremljeniji i učinkovitiji no ikada.

1 | Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

PRVA GENERACIJA

Polo je u prodaji od 1975., a istovremeno se prodavala i izvedba sa značkom Audija 50. S početnog modela sa skromnim motorima i oskudnom opremom Polo je iz generacije u generaciju rastao i uvijek bio na vrhu segmenta malih auta. Osim kompaktne izvedbe prve su generacije imale i više karoserijskih izvedbi, od kupea i limuzine do karavana. Spram motora s 45 KS u Polu MK1, danas je dostupna i izvedba GTI s 200 KS.

1 | Author: VW foto: VW 1 | Author: VW foto: VW

ŠESTA GENERACIJA

Najnoviji Polo već je i na našim cestama. Prema prvim dojmovima jasno je kako je riječ o autu s besprijekornom tehnologijom, glede sigurnosne opreme i ekološke prihvatljivosti prilagođenom modernim vremenima. Impresionira i dimenzijama, veći je i od Golfa IV. Pokreće ga nekoliko modernih motora s TSI ili TDI tehnologijom. Najprodavaniji bi trebao biti 1.0 TSI sa 75, 95 i 115 KS, a u ponudi je i 1.5 TSI sa 150 KS te 2.0 TSI s 200 KS u izvedbi GTI.

1 | Author: VW foto: VW 1 | Author: VW foto: VW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.