Početna Auto 4570 pregleda

Atraktivna Dacia Duster Pick-up kreće u serijsku proizvodnju

Rumunjski mediji navode kako je sve spremno, a na tržište bi trebala stići zahvaljujući rumunjsko-njemačkoj tvrtki 'Romturingia', koja proizvodi karoserije

Romturingia zapošljava 145 radnika koji bi od ožujka trebali početi ručno sastavljati Daciu Duster Pick-up. Prema navodima šefa tvrtke, Eliana Iona, u ovome projektu je 60 posto originalne Dacije Duster, a 40 posto posla odradi Romturingia.

Author: Autobild.de foto: Autobild.de

Iz tvrtke Dacia, udaljene četrdesetak kilometara, Romturingia dobiva djelomično gotov automobil, bez stražnjih vrata i stražnjih sjedala. Zatim režu dio stražnjeg dijela karoserije i tako nastaje teretni prostor dug 170, a širok 99 ili 127 centimetara, s nosivošču 45 ili 500 kilograma.

Author: Autobild.de foto: Autobild.de

Plastičnu oblogu tovarnoga prostora, vrata prtljažnika te stražnje bočne panele Romturingia proizvodi iz stakloplastike. Prototip koji je izazvao veliku pažnju gdje god se pojavio, pokreće Renaultov 1.5 dCi, sa 115 'konja' i 260 Nm okretnoga momenta, a ima pogon na sve kotače. Osim njega, kupci će vjerojatno moći odabrati i novi 1,3-litreni turbobenzinac koji razvija 150 KS i 250 Nm okretnoga momenta. Nagađa se kako bi cijena Dacije Duster Pic-up trebala biti oko 17.000 eura.

Author: Autobild.de foto: Autobild.de Author: Autobild.de foto: Autobild.de Author: Autobild.de foto: Autobild.de

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.